Napszámláló

Lilypie 2nd Birthday Ticker Lilypie 3rd Birthday Ticker

Vince és Luca élete

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Címkék

agresszió (3) állat (3) alvás (17) anya (5) apa (3) aranyköpés (6) barátok (1) beszéd (15) beteg (2) betegség (8) betű (1) cumi (1) első (1) evés (7) fog (13) fogzás (1) haj (3) harapás (1) hiszti (5) (1) homeopátia (2) hónapforduló (11) játék (7) kedvenc (2) kert (3) luca (48) média (1) méret (4) mese (2) mozgás (13) nevelés (6) oltás (1) öröm (2) orvos (1) óvoda (1) rajz (1) szem (1) szobatisztaság (3) testvér (1) ünnep (10) utazás (14) vince (48) zene (1) Címkefelhő

Luca 7 hónapos

2008.10.27. 14:26 - duzsu

Címkék: evés alvás luca hónapforduló

Luca ma pont 7 hónapos! Hihetetlenül röpül az idő!

Lássuk, mit tud! :)

Mozgás: Fordul ide-oda. Most már mindkét irányba, nemcsak balra. Miskolcon pedig igazából felhúzta maga alá a fenekét, a kúszás felé tartva. Persze még igazából nem kúszik, de azért rövidesen! Alaphelyzete a hasonfekvés, keze-lába az égben, vagyis a hasán támaszkodik. Ezt percekig, mit percekig, órákig bírja tartani. Rubint Réka büszke lenne rá:) A kezeit pedig a magasban forgatja.

Evés: Jól gondoltam, a bébiétel bevezetésével egyszercsak elkezdett enni. pont mint Vince anno. Simán benyal egy fél üveg papit, míg az én reszelvényeimből alig valamit. persze azért próbálok jó anya módjára magam készíteni neki pempőket. Már eszik almát, banánt (ez átütő siker, banánnal megeszi a házi reszelt almát is, sőt a banánt elnyammogja egészben is), répát, sütőtököt, őszibarackot, ma kezdtük a bolti szilvát. És ma vettem ki a fagyasztóból meggyet, az lesz a következő. meg a husi! Eszik tízóraira, majd ebédre is. És tök ügyesen issza a vizet is, egy csöpp nem folyik mellé, sokkal ügyesebb ivó, mint Vince volt. Persze a bevitt kaja jó pár falata narancssárga folt formájában a ruháján, szőnyegen landol:( lehet szőnyeget tisztítani...

A méreteit most nem tudom, de kb.8,5k lehet, hosszát se tudom, de a 74-es ruhák jók rá. Pelusból eddig a Pampers bevált, de most váltani kellett, mert a 4-es méret kikezdte a hurkákat a combján. A Huggies tökéletes. Majd még adunk egy esélyt a Liberonak is.

A napirend még mindig a régi, reggeli szopi után torna a földön, majd 9.30 körül gyümölcs, utána szopi és indulás sétálni. Séta közben 30-40 perc szunya 10 és 11 között. Ebéd 12.30 körül, először papi, aztán szopi. Azzal egy kis torna a földön, míg Vincét elaltatom, és utána 14h körül még egy szopi és alvás. Ez kb. 16-16.30ig. Utána szopi, és eddig kimentünk, és ott is aludt 18h körül. Mivel már napok óta nem mentünk ki délután, már nem aludt estig, de így nagyon nyűgös és szegény tegnap itthon már a földre borulva elalszik illetve elaludna, de nem tud. Lent a zajok miatt nem, fönt meg a sötét miatt talán. Hiába vittem föl, ott sírt... szóval ez még egy kiforratlan pont a napunkban:) Aztán 19.30 körül masszázs, fürdés majd szopi és alvás. A jelen, fognövesztő állapotban aztán 22.30-23 körül első ébredés és onnantól kezdve max. 2óránként:( A reggeli pelusával bombázni lehetne, annyit eszik éjjel.... remélem, azért egyszer tényleg abbahagyja. A védőnőnk szerint minél kevesebbet parázok a dolgon és rövidre fogom az ébrenlétet, vagyis gyorsan megszoptatom és alszunk, akkor abba fogja hagyni, ha kinő a foga. A második is már nagyon készülődik kifelé.

Egyébként pedig iszonyat édes Luca, pihe-puha a bőre, növeszti a haját, a körmét kb.2-3 naponta vágni kell, mert nagyon gyorsan nő és karmol, elkezdett nevetni, orrát és felső ajkát felhúzva. Különösen szereti, ha tapsolok a kezével. Imádja a "Töröm-töröm a mákot" kezdetű mondókát, kacag, ha cuppogunk vagy hapcizunk vagy puszit cuppantunk a levegőbe. Ő maga tud fújni, felső ajka kintebb van és valahogy furán fúj:) Leszedi a zokniját, ezért csak harisnyában lehet hagyni. Simán eljátszik órákig, ha elé van téve elég játék. Vince továbbra is népnemzeti hős a szemében, minden vadulás ellenére. Mostanában észrevehetően örül nekünk, és nem örül az idegeneknek. De kb. 5 perc után már rájuk is épp úgy kacarászik. Nagyon csikis a hasa, meg az oldala, minden sírást abbahagy a hasa érintésére. Kivéve az autós sírást, mert valahogy a sötétbeli, esti autózást nem bírja. Órákon át képes nyomatni, persze friss pelusban, tele hassal...

Apropó pelus, a korábbi 3-4 naponkénti laza, anyatejes kaki mostanra napi többszöri, kőkemény kis görcsre változott. Szegénykém, jó nehéz lehet ezeket kipréselni:( Folyamatos pukizásban van a sok egyéb kajáktól.

A héten csütörtökön megkapja a mostantól ingyenes Prevenar oltást. Pneumokokkusz ellen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása