Napszámláló

Lilypie 2nd Birthday Ticker Lilypie 3rd Birthday Ticker

Vince és Luca élete

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Címkék

agresszió (3) állat (3) alvás (17) anya (5) apa (3) aranyköpés (6) barátok (1) beszéd (15) beteg (2) betegség (8) betű (1) cumi (1) első (1) evés (7) fog (13) fogzás (1) haj (3) harapás (1) hiszti (5) (1) homeopátia (2) hónapforduló (11) játék (7) kedvenc (2) kert (3) luca (48) média (1) méret (4) mese (2) mozgás (13) nevelés (6) oltás (1) öröm (2) orvos (1) óvoda (1) rajz (1) szem (1) szobatisztaság (3) testvér (1) ünnep (10) utazás (14) vince (48) zene (1) Címkefelhő

Luca 13 hónapos

2009.04.27. 21:46 - duzsu

Címkék: luca hónapforduló

Lássuk csak, mit is tud Lucka mostanság.

Mozgás: most már hason csak akkor megy, ha valami van a kezében. A mászás nagyon gyors, sőt, ha teheti inkább kézenfogva sétáltatja magát. A napokban megy már egy kézzel is. Sőt, főleg Balázzsal próbál egyedül állni.

Evés: az étvágyával semmi gond, szerintem simán többet eszik, mint Vince. És bármit. Na jó, a karfiol nem a kedvence, de nagy fintorogva azt is megeszi azért:) Az ivás is nagyon jól megy már, azóta teljes átütő siker, hogy üvegpohárból adok neki, mint magunknak. Hiába, igazi nagylány már:)

Alvás: az éjszakák újra jók. Nagy nehezen, a húsvét körüli felfordulást követően, újra sikerült normális kerékvágásba kerülnünk (értsd ezalatt átordított éjszakák sorát...) Reggel szinte pontban 5.45-kor kel, megszopiztatom és még jó esetben visszaalszik 7-8-ig. Ha ez a visszaalvás megvolt, akkor már kibírja ebéd utánig, illetve hazafelé a babakocsiban az utolsó métereken beadja a kulcsot, de szívtelenül felkeltem... Aztán 1 után elalszik, újabban már azalatt, hogy Vincének mesélek, és fél4 körülig alszik. (van egy B terv is, amikor a reggeli visszaalvás kimarad, és helyette délelőtt alszik egyet séta alatt. Meglepő módon ilyenkor többet alszik délután is.)

Beszéd: Luca egyre inkább kommunikál. A beszéd még talán túlzás:) Bár az "apa" már kivehető, bár inkább aba. Ha megkérdezzük, hol van apa, automatikusan az ablak felé mutat integetve, ahogy azt reggelente szokták csinálni:) Ha pedig látja az ablaknál Balázst a növényei között matatni, addig ordibál neki, míg rá nem néz:) Néha egy-egy szó előfordul, volt már "alma", meg "ide". Még Vince is felfigyel ilyenkor, hogy Luca beszél! Még mindig megvan a "gn", ez szerintem az igen megfelelője. Újabb általános szó a "ba". Ez a baba, a bácsi, és még sok minden más.

És továbbra is nagyon jó kedélyű, édes kiscsaj, mindenhol a nyomomban van, a ruhám nyakába kapaszkodva mászik rám, ha elérhető közelségben vagyok, pont mint Vince csinálta anno. Míg nem vagyok földközelben, addig elvan egyedül, de amint leülök, mászik rám. Lázárral elég vad volt egyik nap, mikor itt voltak, de a következő alkalommal visszakapta:)

Abszolút látszik rajta a fiús beütés a bátyja hatására, legszívesebben berregve autókat tologat:

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása