Napszámláló

Lilypie 2nd Birthday Ticker Lilypie 3rd Birthday Ticker

Vince és Luca élete

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Címkék

agresszió (3) állat (3) alvás (17) anya (5) apa (3) aranyköpés (6) barátok (1) beszéd (15) beteg (2) betegség (8) betű (1) cumi (1) első (1) evés (7) fog (13) fogzás (1) haj (3) harapás (1) hiszti (5) (1) homeopátia (2) hónapforduló (11) játék (7) kedvenc (2) kert (3) luca (48) média (1) méret (4) mese (2) mozgás (13) nevelés (6) oltás (1) öröm (2) orvos (1) óvoda (1) rajz (1) szem (1) szobatisztaság (3) testvér (1) ünnep (10) utazás (14) vince (48) zene (1) Címkefelhő

Egy hosszú nap

2008.09.12. 20:36 - duzsu

Címkék: betegség vince

Nos, hát a hétvégi szentendrei kirándulást úgy tűnik, egy komoly kis vírussal fűszereztük... Vince már tegnap gyanúsan meleg volt délben, de arra fogtam, hogy kissé túlöltöztettem, a reggeli hűvös után. Még az sem tűnt fel, hogy a szokásos 1órái déli alvás helyett már 12kor ágyban volt és nem sokkal utána aludt. De aztán már feltűnően forró volt és a szokásos 3 óra helyett csak 1 órát aludt - lázas. Pont mint Gergő. Semmi egyéb panasz nincs, de nagyon rossz látni, mikor beteg a gyerek... az éjszaka már igazi káosz volt, első ébredés 11kor, majd 2 körül egy hosszabb, átjött az ágyunkba, de ott sem találta a helyét, végül csak a saját szobájában tudott még aludni - persze nem tovább, mint a szokásos bioritmus - hajnali 6 óra pár perc...

Persze ma Luca is felkelt már jó korán, úgyhogy reggeltől folytonos kettős üzemben voltam. Nem vagyok ehhez hozzászokva:)

Vince szegény, nem elég, hogy lázas, úgy tűnik, nem tudja emészteni a szőlőt, mert nagyon megy a hasa tőle. És annyira piros a feneke, mint már rég. Szegényke pedig ehhez a kúptól meg a lázcsillapító sziruptól folytonos hasmenésben van:( Mivel mást nem is nagyon evett ma, a végére már csak atomrobbantás maradványai jutottak a gatyába - már bocs, hogy ilyen mélységig taglalom a témát. Sőt, már éjszaka is öklendezett egyszer ("köhögtem"), de délután is, és akkor jött is kis cucc. De még ezek miatt nem aggódom, tényleg a gyógyszerekre fogom.

Réka is mondta, hogy Gergőnek is ugyanez volt, ő ugye a vírusgazdánk, és hogy nem sokat aludt G. Na, hát Vince ma minden rekordot megdöntött. Ő, aki lázasan egész napokat alszik, ma 11kor már folyton ásítozott, felvittem aludni. Persze mikor máskor kell a fehérvári katasztrófavédelmi szirénát kipróbálni, mint akkor? :) Mindenki teljes parában volt, Luca inkább, de Vince is sírt, és mivel utána egy gépi férfihang bemondta, hogy mi van, folyton kérdezgette, hogy mit mond a bácsi. Nagy nehezen elpilledt, majd 30perc múlva felkelt, hogy jön játszani. És ennyi volt az alvás! Utána itt kókadozott, ásítozott, próbáltam a kanapén elaltatni, de minden hiába, csak játszani akart...  Végül már mindent játszottunk ma: vonatoztunk, legóztunk, rajzoltunk, gyurmáztunk, épp csak a vízfesték nem került elő, amit szintén vészhelyzetekre tartalékolok (pl. apaelmegydolgozni-para)

A láza meg sem mozdul, vagy 38 vagy 38,5, vagy talán csak rossz a lázmérő, és ezt a két értéket méri?!

Na, reméljük a legjobbakat, Gergőnek 3 napig tartott, eszerint holnap vége. Biztos, ami biztos, azért mivel csütörtökön elmentünk a Manótára, terjesztettük a városban a kórságot...

Cserébe, a megszokott jó késői elalváshoz képest este 8kor már lent voltunk, két alvó gyerekkel az emeleten!!!

és még egy: azért mégis megnyugtatja anyai lelkemet, hogy tegnap, a nagy betegség első estéjén velem akart aludni a gyerekem! :) mégsincs itten minden veszve!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása