Napszámláló

Lilypie 2nd Birthday Ticker Lilypie 3rd Birthday Ticker

Vince és Luca élete

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Címkék

agresszió (3) állat (3) alvás (17) anya (5) apa (3) aranyköpés (6) barátok (1) beszéd (15) beteg (2) betegség (8) betű (1) cumi (1) első (1) evés (7) fog (13) fogzás (1) haj (3) harapás (1) hiszti (5) (1) homeopátia (2) hónapforduló (11) játék (7) kedvenc (2) kert (3) luca (48) média (1) méret (4) mese (2) mozgás (13) nevelés (6) oltás (1) öröm (2) orvos (1) óvoda (1) rajz (1) szem (1) szobatisztaság (3) testvér (1) ünnep (10) utazás (14) vince (48) zene (1) Címkefelhő

Hottentotta

2008.09.21. 20:47 - duzsu

Címkék: evés beszéd nevelés vince

Vince, ahogy a nagykönyvben meg van írva, halandzsázni kezdett. Eddig már Hédinél és Lauránál hallottunk erről a beszédfejlődési folyamatról, és most már nálunk is itt van:) Nagyon mókás:) Ilyeneket mond pl. "lámpa bádánpáff".

Egyébként Vince nevelése tovább folyik, új "büntetés", hogy felvisszük a szobájába, egy pár percre, ha valami rosszat csinál. Tegnap 3x egymás után fel kellett vigyem, mert Lucát mindenáron bántotta, fejbevágta, megrúgta, ráfeküdt. Odafent aztán még a kilincset is lefogom, hogy ne tudjon kijönni. persze sajnos megbánást egyáltalán nem mutat, kajánul vigyorogva jön le újra... Vajon ilyenkor mit kellene tenni?! Ma pedig már az asztali viselkedését untuk meg egyszerre Balázzsal, ugyanis úgy eszik, hogy közben lehetőség szerint valamelyik keze (az ujjak persze keresztezve) a szájában, az orrában, a szemében, vagy a fülében vannak, esetleg vakarózik és mindezek mellé a hozzá legközelebb esőt rugdossa, illetve az etetőszék tálcáját rángatja, úgy, hogy az itala kiömlik... lehet, hogy túl sok fronton támadjuk egyszerre (nem bántás, szófogadás, és most ez), de hát azért ennyi idősen már talán megtanulhatja ezeket!!!

Az étkezését viszont meg kell dícsérjem most Vincének, és úgy gondolom, az az áttörés oka, hogy tízóraira és uzsonnára nem kap csak gyümölcsöt. Eddig mindig volt valami kis keksz/ropi, tehát töményebb kaja is, és úgy tűnik, azzal teleette magát, és ebédre ill. vacsorára csak ivott szinte. De egy pár hete elhagytam ezt és azóta rendesen meg is éhezik:) Sőt, tegnapelőtt óta bevezettük a jó ebéd/vacsora utáni meglepetést. Ez is teljesen hat, ma úgy falta a pörköltet, mint már rég és mikor végzett, közölte, hogy jöhet a meglepetés:)

A szobatisztaság felé is lassan, de biztosan haladunk. Bár a pisilés újra tabu, bár amúgy igazándiból csak este a fürdésnél forszírozzuk, de elutasítja, azt viszont már elértük, hogy ha kakil, szól!!! Szerintem ez nagy szó! Már tegnap is, és ma is minden alkalommal jelezte a dolgot! Meg is dícsértük rendesen:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása