Napszámláló

Lilypie 2nd Birthday Ticker Lilypie 3rd Birthday Ticker

Vince és Luca élete

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Címkék

agresszió (3) állat (3) alvás (17) anya (5) apa (3) aranyköpés (6) barátok (1) beszéd (15) beteg (2) betegség (8) betű (1) cumi (1) első (1) evés (7) fog (13) fogzás (1) haj (3) harapás (1) hiszti (5) (1) homeopátia (2) hónapforduló (11) játék (7) kedvenc (2) kert (3) luca (48) média (1) méret (4) mese (2) mozgás (13) nevelés (6) oltás (1) öröm (2) orvos (1) óvoda (1) rajz (1) szem (1) szobatisztaság (3) testvér (1) ünnep (10) utazás (14) vince (48) zene (1) Címkefelhő

Lucáról

2008.09.05. 14:32 - duzsu

Címkék: evés méret luca

Ha már a címben szerepel Luca is, róla is írok végre. Csak azért így ímmel-ámmal, mert amúgy neki is papírformátumra írok, de majd ha betelik, akkor ő is a XXI.századi naplóírásé lesz:)

Itt van ő, amint őszi sapkákat próbálunk, Annus és Vince örökségéből, bár úgy tűnik, ez őszre kissé szűk lesz:)

szóval Luca a világ legtündéribb kisbabája, igazából nem lehet rá panasz, olyan, mint amire Vince egész pici babakorában vágytunk (3hónapos koráig éjt nappallá téve sírt...): jól elvan, nem sír, csak ha valóban gondja van, alszik éjjel is (fölkel ugyan egyszer, de az egy kb.15 perces, pusztán szopiból álló ébredés). Tipikus második gyerekként szerintem a mottója, hogy örül, hogy él. Ennek megfelelően nem veszi zokon, ha állandóan ledobom szinte, mikor Vince valami bolondságot csinál és meg kell menteni az életét. Vince a Luca életének abszolút hőse, ha megjelenik, vagy csak a hangját meghallja, fülig ér a szája. Ez a folyamatos vigyor akkor sem tűnik el, amikor Vince (sajnos rendszeresen) fejbevágja, hasonnyomja, megrugdossa. Továbbra is hős marad Luca szemében. Azért mikor a fejét megharapta és látszódtak a fogai rajta, akkor nagyon sírva fakadt.

Annyira rendes baba, hogy reggel is jó sokáig alszik, vagyis így van idő ebédet készíteni, Vincével lenni, mosni-vasalni, stb.

Pelusbarát kislány, nem szerződött egyik pelenkagyártó céggel sem, mint Vince tette, mert kb. 3-4 naponta pakolja tele a bugyrot, akkor viszont gyakran a ruhákat is áztatni kell:)

Gyakorta szopizik, inkább másfél-két óránként, mint három. De hát ugyebár a 3 órás turnusokat a tápszeres babáknak találták ki.

Most már rendesen nyúl az érdekes dolgokért, rágicskálja őket, bár a nagyon kemény műanyagoktól hamar mérges lesz és mérgelődik:)

A hangját is hallatja, egyetlen szavajárása, hogy "vávávávávávává". Ez úgy kezdődött, hogy elkezdett hang nélkül tátogni, mint egy halacska, aztán meg ez a hang jött hozzá:)

Tegnap voltunk 5 hónapos méredzkedésen és friss adatokkal szolgálhatok:

67cm (én itthon 70-nek mértem)

7700g (a játszótéri, 3hónappal idősebb Kincső ennél jóval kevesebb...)

Ééééés, a bal alsó 1-es fog egyik csücske kint van. Érdekesen néz ki, látható egy kis fehér pötty, de ujjal nem érzékelhető, a védőnő viszont spatulával vizsgálta és a fa megakadt rajta, tehát nem anyatejmaradék/lepedék. Már gyanús volt egy pár napja, hogy nagyon rágja az ujjunkat ill. mindent, ami oda kerül, és kissé nyűglődik is esténként az altatásnál. De hálistennek csak akkor az egyszer a nap során.

Hihetetlen, hogy nemsokára 6 hónapos lesz, a hónap végén, és elkezdhet enni! Nem is nagyon emlékszem már, hogy volt ez Vincével. De biztos eszembe jut majd. Bár tegnapelőtt suttyomban elfogyasztotta első "ételét": Vince kapott a fagyistól egy csomó tölcsért és azokat rágcsálta. Gondolom, az egyik beesett Lucához, akire rá volt húzva a napfénytető, mert nagyon szemébe sütött a nap. Mikor hazaértünk, kinyitottam a tetőt, és ott feküdt Luca, egy fagyitölcsérrel bírkózva.) Hát nem sokat, egy jó kis falatot az aljáról megevett:)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása