Napszámláló

Lilypie 2nd Birthday Ticker Lilypie 3rd Birthday Ticker

Vince és Luca élete

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Címkék

agresszió (3) állat (3) alvás (17) anya (5) apa (3) aranyköpés (6) barátok (1) beszéd (15) beteg (2) betegség (8) betű (1) cumi (1) első (1) evés (7) fog (13) fogzás (1) haj (3) harapás (1) hiszti (5) (1) homeopátia (2) hónapforduló (11) játék (7) kedvenc (2) kert (3) luca (48) média (1) méret (4) mese (2) mozgás (13) nevelés (6) oltás (1) öröm (2) orvos (1) óvoda (1) rajz (1) szem (1) szobatisztaság (3) testvér (1) ünnep (10) utazás (14) vince (48) zene (1) Címkefelhő

Mese

2009.01.12. 22:32 - duzsu

Címkék: mese nevelés vince

Nagy kérdés lett ez a mese-dolog. Vince ugyebár egy pár hete véletlenül meglátta az Esti mesét az m2-n híradó után és azóta kéri, hogy nézzük. A tv helyett inkább a számítógépen nézzük. A tvben pont Bob és Thomas mentek. Thomast már vendégségben látott máskor is és nagyon lázba jött tőle, lévén vonatmániákus, de itthon eszébe se jutott. Na de azóta!

Mi viszont Balázzsal hálistennek egyöntetűen tök bugyuta mesének tartjuk Thomast! Nem is értem, miért rajonganak érte tömegek! Mórocz Ági talán jól mondta ma, hogy azért, mert nincs benne erőszak. Nos, az nincs benne, de hogy Thomas egy bárgyú balfácán, az tuti. Elnézést minden rajongótól.

Nagy port kavart fel a téma a berényi barátnőim körében is. Piri már régóta feszegeti a kérdést, hogy mi Bettyvel miért nem nézünk tv-t a gyerekkel. Betty még sosem nyilatkozott az ügyben. De részemről nem gondolom, hogy egy 2-3 éves gyereknek a tv előtt ülve lenne a helye. Komolyan! Elhiszem, hogy odaszögezi a gyereket hosszú percekre, de soha eszembe se jutott volna és nem is jutna odaültetni, hogy én csinálhassak közben bármi mást. Pedig azt hiszem, nyugodt szívvel és bizton állíthatom, hogy az ismerős gyerekek közül Vincét talán leginkább lenne az embernek kedve néha leültetni valamilyen indokkal - merthogy folyton ugrabugrál-lót-fut-a hátamon ugrál. De mégsem! És kitartok emellett! Pedig Piri már ezzel jött, hogy miért tiltom én a gyereket a mesétől! Pedig pont nemrégiben volt a mesékről szó a nőklapja hasábjain, Vekerdy írása volt, hogy 3 éves korig nem igazán való nemhogy a nézett, de még a könyvből olvasott mese sem. (Mi ehhez szépen tartjuk magunkat és a meséskönyveket is "fejből" mondjuk.) 3 éves kor körül lehet Vekerdy szerint kezdeni az állatmesékkel és aztán 4-5 éves kor körül jöhetnek a nagy mesék, mint Grimm.

Szóval nem tiltom én, és tudom, hogy én is sokat néztem tv-t. (ezek voltak Piri "vádjai"). De én nem 2,5 évesen néztem (hol volt még akkor tv, 1979-ben!), és azért mikor néztem is, akkor még nem volt minden ilyen pörgős benne. Reklám ezerrel, meg minden. Persze ez a dvd-re nem vonatkozik.

Lényeg a lényeg, most már Vince is beállt a sorba, nem tiltjuk meg, íme a ma esti bizonyíték. Nem mintha bizonygatnom kéne bármit is. De sokkal inkább Kisvakond, mint balfácán Thomas.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása